Back to overview

Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk scansysteem vóór & samen met STG

In een notendop
Klant

STG-Group

Periode

maart 2022 - augustus 2022

Opdracht

Een ‘track & trace’-systeem voor het magazijn en de verdeelcentra

Technologieën

JavaScript

  • Frontend (React Native)
  • Backend (Nest.JS)

Via via

Het hoofdkantoor van STG-Group mag dan vlakbij het Bewire & Collide hoofdkantoor liggen, de connectie moet worden gemaakt. STG kwam bij Collide terecht via Kurt, een Bewire-collega en zo ging de bal aan het rollen.

Na een eerste kennismaking gingen onze developers – die voor de gelegenheid ook de rol van analist op zich namen – aan de slag om samen met STG de noden en wensen te bekijken. Het idee bestond al in grote lijnen. Het Collide-team nam het technische aspect op zich en aan de hand van ‘Wat als?’-vragen hebben ze de use case vanaf de start mee vormgegeven.

Challenge accepted!

STG was op zoek naar een eenvoudiger en gebruiksvriendelijk systeem voor hun werknemers om – in het magazijn – producten te scannen en het overzicht te bewaren in hun systeem. Een soort track & trace, als het ware. Met zo’n centrale, herbruikbare app zou het verder ook mogelijk (moeten) zijn om fouten sneller op te sporen en te melden, en ook in de verdeelcentra de juiste informatie voorhanden te hebben.

Gwen - Full Stack Developer bij Collide die meewerkt aan het project van STG-Group

Het resultaat mag er zijn! De hub-app – die oorspronkelijk een proof of concept zou worden – is in gebruik genomen en doet zijn werk (goed!)

Stap voor stap & samen

Een app die structuur en overzicht biedt, vraagt ook een gestructureerde aanpak. Via tweewekelijkse sprints, waarin telkens bepaalde features werden uitgewerkt en getoond – ook aan niet-technici – konden beide partijen snel schakelen. Zo werd al snel duidelijk dat een extra developer een meerwaarde zou zijn om deadlines te halen en het proces te versnellen én te optimaliseren.

Meten = weten

Het team van Collide kreeg bij de start een uitgebreide rondleiding in het magazijn om een beter inzicht te krijgen in de processen die geoptimaliseerd moesten worden. Er werd ook meermaals ‘on the field’ getest. Daarnaast kreeg het team een exemplaar van het gebruikte toestel mee naar huis om de app regelmatig zelf te kunnen testen. Meten is immers weten.

De Collide-touch

Een project als dit gaat vaak gepaard met snel schakelen, prioriteiten verleggen en features aanpassen. Daarvoor zijn flexibiliteit en vertrouwen onmisbaar. Aan beide kanten lag de focus op een vlotte wisselwerking. Daarbij hoort vanzelfsprekend ook het ‘vertalen’ van de technologie naar een begrijpbare uitleg voor niet-technici, zodat we er zeker van konden zijn dat iedereen op dezelfde golflengte zat, in elke fase van het project.

Olivier - Full Stack Developer bij Collide die meewerkt aan het project van STG-Group

De hub-app. En meer.

Het resultaat mag er zijn! De hub-app – die oorspronkelijk een proof of concept zou worden – is in gebruik genomen en doet zijn werk (goed!). Collide biedt op lange termijn support voor kleine aanpassingen en bug fixes. Zo was de applicatie aanvankelijk te traag in bepaalde situaties, en ondernam het team meteen actie om de performantie te verbeteren.

Het contact tussen STG-Group en Collide is ook na de oplevering van dit project niet verwaterd. Zo schakelden ze opnieuw de expertise van Collide in voor advies en de inschatting van een nieuwe applicatie naar de toekomst toe.

IT-project in zicht?

Contacteer ons

Werken bij Collide?

Ontdek onze cultuur